Den 28 mars arrangerades Landsbyggaredagen 2019 på Vallens Säteri i Laholm, det blev en helt fantastisk dag och kväll fylld med inspiration, glädje och gemenskap!

 

Intresset för dagen blev över förväntan och på plats fanns över 120 stycken deltagande entreprenörer, föreningar, partens, föreläsare, leaderprojekt och många fler för att fira Hallands landsbyggare tillsammans.

 

 

Lisa Lemke inledde dagen med en inspirerande och energifylld föreläsning där hon berättade om hur hon upplever livet som entreprenör på Hallands landsbygd och varför ordet gemenskap betyder så mycket.

 

Deltagarna fick sedan besöka en Landsbyggaremässa som bjöd på allt ifrån tipspromenad, tävlingar, sång, speedateing och massor av andra roliga aktiviteter och intressanta föreläsningar av våra Landsbyggare!

 

Leaderprojektet Smaka på Tvååker ställde ut under mässan

Projektet Falkenbergs matdagar bjöd på smakprover

Outwest gjorde upp en lägereld i solen

 

Under kvällens middag korades ÅRETS LANDSBYGGARE i kategorierna entreprenör, entreprenöriell förening, ung och attityd! Ett pris som delas ut till dem som har gjort en insats för att skapa en levande landsbygd i Halland och visat på en positiv bild av entreprenörskapsklimatet genom sitt entreprenörskap eller på annat vis. Alla finalister som valts ut gör ett fantastik jobb men de som stack ut lite extra och därför vann Årets Landsbyggare var:

 

Entreprenör: Unnaryd Modell

Entreprenöreill förening: Landeryds Järnvägsmuseum

Attityd: Emma Svensson

Ung: Arbana Maxhuni Kadriu och Isabella Mezei

Här kan ni läsa mer om alla finalister, kriterier och motiveringar!

 

Ett stort TACK till alla som deltog och var med och bidrog till Landsbyggaredagen 2019 i Halland! Ett extra tack till Sparbankerna i Halland som var med och sponsrade evenemanget. Nu ser vi fram emot Landsbyggaredagen 2020!