Namnlöst-6
    Projektstöd för unga  
   

Har du en idé som du vill förverkliga?

Alla unga mellan 18-30 år kan söka projektstöd. Är ni en projektgrupp endast med personer som är mellan 13-17 år går det också bra att söka stöd men då krävs en vuxen person som handledare. Företag, föreningar eller privatpersoner kan söka stöd, men idén ska genomföras av unga. Däremot kan resultatet gynna personer i alla åldrar. Man behöver inte ha en projektgrupp för att söka stöd, man kan söka projektstöd som en enskild person också. Projektet behöver genomföras på Hallands landsbygd i någon av följande kommuner: Kungsbacka, Varberg, Falkenberg, Halmstad, Hylte eller Laholm. Ni som söker stöd måste inte bo på landsbygden men projektidén ska genomföras där.
 

Vad kan jag söka projektstöd för?

Ni kan söka projektstöd upp till 25 000 kr. Unga Landsbyggare erbjuder projektstöd för att främja ungas entreprenörskap och hjälpa unga att vara delaktiga i den lokala utvecklingen på landsbygden. Exempelvis kan ni få stöd för att skapa en ny mötesplats, utveckla en ny hemsida, göra event, kompetensutveckling och mycket mer. Vi vill ta vara på era idéer och engagemang så låt fantasin flöda! Bedriver du ett företag kan du söka projektstöd till mindre investeringar. Investeringar kan endast få projektstöd upp till 22 000kr och projektgruppen måste gå in med 50% av projektets totala kostnad i egen privat finansiering. Den privata finansieringen kan vara pengar eller i form av egen tid om man har en enskild firma eller handelsbolag. Privat finansiering krävs bara vid investeringar.
Lokalt Ledd Utveckling Halland och Unga Landsbyggare arbetar med något som kallas LEADER-metoden. Därför är det bra om er projektidé är inom ramen för ett LEADER-projekt. Ladda ner Unga Landsbyggares checklista för nya idéer för att se fall om Unga Landsbyggares projektstöd är något som passar er idé. Använd checklistan som en riktlinje, alla punkter i checklistan inte behöver vara ifyllda för att få beviljat projektstöd!

Så här ser ansökningsprocessen ut:

Steg 1: Fyll i ansökan
2 (2)
Steg 3: Skicka in finslipad ansökan
4

Använd formuläret för att skicka in er projektidé

Ifyllt formulär mejlas till tessie.brinck@lluh.se

Sugen på att göra ett projekt men vet inte vart du ska börja?

Här hittar du inspiration!

Hur kan företag använda sig av Unga Landsbyggares projektstöd?
Hur kan föreningar använda sig av Unga Landsbyggares projektstöd?
Hur kan privat personer använda sig av Unga Landsbyggares projektstöd?
Tessie

Tessie hjälper dig med projektansökan

För att spetsa din ansökan och göra den så bra som möjligt innan den skickas till kommitteen kan du ta hjälp av Tessie.
Du kan ta hjälp av Tessie i alla steg i ansökan; allt från att spåna idéer, göra en budget eller bara få tips på hur man skriver en bra ansökan!

Hör gärna av dig till Tessie på tessie.brinck@lluh.se eller 073-330 19 61 om det är något du undrar över.

Beviljade ungdomsprojekt

Nedan hittar ni ett axplock av våra beviljade ungdomsprojekt

Evelina Markow på Café SolstråleLÄS MER

Gotta dig i sommar hos Café Solstråle

Evelina vill anordna sommarevent på hennes café i Hishult, Laholms kommun.

Namnlöst-13LÄS MER

#DuÄrUnik - Filmutbildning

Föreningen #DuÄrUnik vill lära sig att själva skapa högkvalitativa filmer för att nå ut med sitt budskap till fler.

En rikare jord - Jesper Hagerman BorgströmLÄS MER

En rikare jord

Jesper Hagerman Borgström vill producera maskkompost och kunna erbjuda lokala odlare en naturlig jordförbättrare som ett mer hållbart alternativ.

Att vakna med naturen som utsikt bild4LÄS MER

Att vakna med naturen som utsikt

Lisa och Jonas vill utveckla sin verksamhet genom att bygga en glampingstuga och kunna erbjuda möjlighet för övernattning.

Ekodahlior - Sara och EmmaLÄS MER

Ekodahlior

Emma och Sofia vill utveckla sitt entreprenörskap och skapa förutsättningar för att starta upp ett företag, de vill bli Sveriges första producenter av KRAV-certifierade dahliaknölar.

Följ Unga Landsbyggare på sociala medier