Namnlöst-6

 

Projektstöd för unga

Har du en idé som du vill förverkliga?

Alla unga mellan 13-30 år kan söka projektstöd. Är ni en projektgrupp endast med personer som är mellan 13-17 år går det också bra att söka stöd men då krävs en vuxen person som handledare.

Företag, föreningar eller privatpersoner kan söka stöd, men idén ska genomföras av unga. Däremot kan resultatet gynna personer i alla åldrar. Man behöver inte ha en projektgrupp för att söka stöd, man kan söka projektstöd som en enskild person också.

Projektet behöver genomföras på Hallands landsbygd i någon av följande kommuner: Kungsbacka, Varberg, Falkenberg, Halmstad, Hylte eller Laholm. Ni som söker stöd måste inte bo på landsbygden men projektidén ska genomföras där.

 

Vad kan jag söka projektstöd för?

Ni kan söka projektstöd upp till 25 000 kr. Unga Landsbyggare erbjuder projektstöd för att främja ungas entreprenörskap och hjälpa unga att vara delaktiga i den lokala utvecklingen på landsbygden. Exempelvis kan ni få stöd för att skapa en ny mötesplats, utveckla en ny hemsida, göra event, kompetensutveckling och mycket mer. Vi vill ta vara på era idéer och engagemang så låt fantasin flöda!

Driver du ett företag kan du söka projektstöd till företag. Det kan exempelvis handla om att söka stöd för mindre investeringar (max upp till 22 000 kr) som på något sett utvecklar dig och ditt företag. Om du söker projektstöd till företag måste du gå in med 50% av projektets totala kostnad i egen privat finansiering. Den privata finansieringen kan vara pengar eller i form av egen tid om du har en enskild firma eller handelsbolag.

Lokalt Ledd Utveckling Halland och Unga landsbyggare arbetar med något som kallas Leader-metoden. Därför är det bra om er projektidé är inom ramen för ett Leader-projekt. Ladda ner Unga landsbyggares checklista för nya idéer för att se om vårt projektstöd är något som passar er idé. Använd checklistan som en riktlinje, alla punkter i checklistan måste inte vara ifyllda för att få beviljat projektstöd!

Så här ser ansökningsprocessen ut:

Steg 1: Fyll i ansökan
2 (2)
Steg 3: Skicka in finslipad ansökan
4

Använd formuläret för att skicka in er projektidé

Ifyllt formulär skickas till maria.wangsell@lluh.se

Sugen på att göra ett projekt men vet inte vart du ska börja?

Här hittar du inspiration!

Hur kan företag använda sig av Unga Landsbyggares projektstöd?
Hur kan föreningar använda sig av Unga Landsbyggares projektstöd?
Hur kan privat personer använda sig av Unga Landsbyggares projektstöd?
Jag

Maria hjälper dig med projektansökan

För att spetsa din ansökan och göra den så bra som möjligt innan den skickas till Unga landsbyggares kommitté kan du ta hjälp av Maria. Hon kan hjälpa dig genom alla steg i ansökan; allt från att spåna idéer, göra en budget eller bara få tips på hur du skriver en bra ansökan!

 

Hör gärna av dig till maria.wangsell@lluh.se eller 073-330 19 61 om det är något du undrar över.

Beviljade ungdomsprojekt

Nedan hittar ni ett axplock av våra beviljade ungdomsprojekt

KvällarmbrädorLÄS MER

Kvällar med brädor

Joel och Liam har fått stöd för att arrangera träffar för likasinnande som är intresserade av nördkultur. 

Bild KArreVLÄS MER

SandStock Festival Ungt Skapande

Ludvig och Jamie har sökt stöd för att arragera 5 st workshops där deltagarna får hjälp att skriva och producera musik.

EvelinaLÄS MER

Gotta dig i sommar hos Café Solstråle

Evelina vill anordna sommarevent på hennes café i Hishult, Laholms kommun.

EkodalLÄS MER

Ekodahlior

Emma och Sofia vill utveckla sitt entreprenörskap och skapa förutsättningar för att starta upp ett företag, de vill bli Sveriges första producenter av KRAV-certifierade dahliaknölar.

Följ Unga Landsbyggare på sociala medier