UNG I HALLAND

Ung i Halland är ett projekt som syftar till att stärka entreprenörskapet och det lokala engagemanget hos unga mellan 13-25 år. Projektet avslutades år 2020 och har genom åren bidragit till att fler unga fått möjlighet att förverkla sina idéer och samtidigt gjort Halland till en roligare plats att bo i. 

 

Ung i Halland Projekt

Ett axplock av våra beviljade projekt.

ungdomsledarutbildningLÄS MER
Regionalfonden

UNGDOMSLEDARUTBILDNING I REYKJAVIK

I Hallands 4H arbetar de med mottot ”Av Ungdomar, För Ungdomar”.

Extreme_SvcLÄS MER
Regionalfonden

EXTREME SVC

Hannes, Axel, William och Linus har en egen youtube-kanal där de lägger upp videor på när de gör häftiga trix med mopeder, skateboards, utför parkour etc.

motortjejerLÄS MER
Landsbygdsfonden

MOTORTJEJER

I Våxtorp vill man att fler ska få chansen att testa på folkrace. Därför kommer det finnas specifika tillfällen under 2019 för ungdomar i åldern 15-18 år att få testa på.

vastkustensLÄS MER
Landsbygdsfonden

VÄSTKUSTENS VASSASTE LANTBRUKARE

LRF Ungdomen Halland vill lyfta lantbruksnäringen och få gemenskap hos dem som har liknande intressen genom en tävling som heter Västkustens vassaste lantbrukare.

projekt vibesLÄS MER
Landsbygdsfonden

PROJEKT VIBES

På ungdomsgården i Veinge vill man skapa en större gemenskap bland ungdomarna på gården. Det vill man göra genom att genomföra ett par aktiviteter för att få fler involverade och delaktiga.

UNG MUSIKLÄS MER
Regionalfonden

UNG MUSIK I HALLAND

Sjunger eller spelar du ett instrument? Älskar du musik och vill lära dig att arrangera en konsert?

 

FAKTA

Projektet vill sätta fokus på landsbygdens unga och arbeta för att stärka deras entreprenörskap, samt ungdomars möjligheter att utveckla landsbygden. Lokalt Ledd Utveckling Halland (LLUH) vill skapa förutsättningar för att unga ska kunna vara delaktiga i utvecklingen av sin hembygd, arbeta med attityder, utmana storstadsnormen och underlätta för ungas organisering på landsbygden. Samtidigt som entreprenörskapet är den största fokusen, så vill LLUH också arbeta med att nå de ungdomar som inte nås av andra insatser.

En kedja är aldrig starkare än sin svagaste länk, och de ungdomar som behöver extra stöd tror LLUH befinner sig utanför de stödsystem som finns till ungdomar i Halland i dag. Detta gäller både ungdomar på landsbygden liksom de som bor i staden. Projektet ska stärka möjligheten för unga att förverkliga sina idéer och att stärka ungas identifiering med hela Halland. Stad och land är inte en motsats, utan ett beroendeförhållande. Unga som är intresserade av fiskerelaterade frågor kan också fångas upp i Ung i Halland.