En härlig kväll på Gästis i Varbeg

Den 19:e oktober bjöd Unga Landsbyggare in till en inspirationsträff med temat nätverkande! Unga entreprenörer, föreningar eller andra engagerade unga personer var välkomna. I en mysig lokal, inne på Gästis kafé & matsalar i Varberg var stolarna uppradade och ett bord uppdukat med tilltugg och dryck. Levande ljus var tända och musik spelades dovt i högtalarsystemet. Klockan närmade sig 17:00 och fler och fler unga landsbyggare trillade in. Dagens föreläsare Jenny Boberg och projektledaren Maria var på plats och tillsammans hälsade de alla välkomna. 

Jenny Boberg

Jenny Boberg är 31 år och uppväxt i en liten by utanför Umeå. Efter att ha drivit föreningen Young Entrepreneurs of Sweden i tre år, sitter hon idag i styrelsen för samma organisation. Hon konsultar inom marknadsföring och affärsutveckling samt bygger Kvinnoteket, en plattform om kvinnors hälsa. Jenny brinner för communities och entreprenörskap, hon inspirerar människor att våga gå sin egen väg och menar att relationen till sig själv och andra är något av det viktigaste man kan investera i.

Annie och Maria - nätverksträff

Nätverkande

Maria startade kvällen med att berättade om projektet Unga Landsbyggare, om syftet med träffarna och att unga kan söka projektstöd. Efter det tog Jenny över, hon presenterade sig själv och frågade vad deltagrana hette, var de bor och varför de hade kommit till träffen. Efter de pratade Jenny om hur viktigt det är med relationer, att våga vara sig själv och att tänka på sitt kroppsspråk för att utstråla självsäkerhet. Deltagarna fick även göra olika övningar med varandra. En övning gick ut på att berätta om sina drömmar för valfri person i rummet, som man inte kände sedan tidigare. 

Pratar man om sina drömmar så kommer det finnas personer som vill hjälpa till, du ska inte vara rädd för att be om hjälp för att kunna nå dem

- Jenny Boberg.

Vad tog de unga landsbyggarna med sig från träffen?

Gästerna fick även dela med sig av vad de själva kan hjälpa till med, detta för att öppna upp och skapa relationer. Stämningen i gänget var varm och alla deltagare var engagerade. När träffen började närma sig sitt slut fick de som ville berätta om vad de tar med sig från dagens föreläsning.

Mingel Unga Landsbyggareträff

Träffen har öppnat upp för mer tankar om att våga vara sig själv i nätverkssituationer, att man inte ska gå in i en grupp och vara någon annan!

Det jag tar med mig är att jag inte behöver vara “en person”. Jag behöver inte bara vara en businesskvinna , utan det är helt okej att vara både business och hippie, eller punkare, eller vad man nu känner för. Att man kan ha olika nätverk för olika delar av sig själv och att man inte behöver sätta sig själv i ett fack. 

Jag tar med mig att jag kan vara den som startar mina egna nätverk. Saknas det ett nätverk, ja då kan jag dra igång ett!

Tack till alla unga landsbyggare

Jenny avlutade vid 19-tiden men nätverkandet fortsatte till strax innan 8. Vilken fantastisk kväll det blev! Vi på Lokalt Ledd Utveckling Halland vill tacka alla Unga Landsbyggare för ert engagemang och hoppas att vi ses igen vid nästa nätverksträff som är i november!