Västerhavsveckan är en temavecka för havsmiljön med syfte att öka kunskapen om Västerhavets miljö, årets tema är havet utifrån våra sinnen. Ytterligare en del av Västerhavsveckan är att stärka och utveckla nya kontakter mellan olika marina aktörer, näringsliv och organisationer, som i förlängningen kan leda till ett starkare arbete för ett hållbart nyttjande av havets resurser.   Evenemanget arrangeras av Västra Götalandsregionen i samarbete med Leder Nordvästra Skåne och Lokalt Ledd Utveckling Halland (LLUH), samt Nordjylland i Danmark. I samband med evenemanget arrangerar olika organisationer, ideella föreningar och företag aktiviteter med fokus på havsmiljö där besökare i alla åldrar är välkomna att delta!   För tredje året i rad arrangeras Västerhavsveckan i Halland med hjälp av LLUH och för andra året i rad genom LEADER-projektet Ett utvecklat fiske i Kattegatt. Vi har nu fått in anmälningar av ett stort antal spännande aktiviteter såsom prova på segling, naturvandringar, krabbfisketävlingar, båtturer, öppna fyrar och museer, turer med forskningsfartyg och strandstädningar mm. De flesta av aktiviteterna är helt gratis alternativt till ett nedsatt pris. Välkomna den 3-11 augusti!   För att hålla dig uppdaterad om nya aktiviteter, datum, tider och annan information gå in på vasterhavsveckanskanehalland.se!