Asige är finalister i Årets Landsbyggare 2020 i Halland i kategorin "Årets Entreprenöriella förening". Sitt bidrag till Nu bygger vi Landet har de valt att skänka till Slöinge Goif, som var i behov av nya fotbollar till sin klubb.

Asige hembygdsförening är belägen i en gammal halländsk kulturbygd och har genom åren haft en hög medlemsanslutning. Förutom de traditionella arbetsområdena som dokumentation av bygdens historia, uppbyggnaden av ett lokalt historiskt arkiv och löpande underhåll- har de på senare år gjort en föreställning av sägnen om Hagbard och Signe vid fornminnet Hagbards Galge i Asige.

Nu bygger vi Landet sponsras av Falkenbergs Sparbank, Södra Hestra Sparbank , Varbergs Sparbank, Laholms Sparbank, , Sparbanken Boken, Swedbank, Gekås Ullared, Länsförsäkringar Halland och CE produkter.

#falkenbergssparbank #SödraHestraSparbank #LaholmsSparbank #VarbergsSparbank #SparbankenBoken #Swedbank #GekåsUllared #LänsförsäkringarHalland #Ceprodukter

*Nu bygger vi Landet är ett initiativ av Lokalt Ledd Utveckling Halland som uppmärksammar och hyllar finalisterna i Årets Landsbyggare 2020 då Landsbyggaredagen blivit omställd pga rådande pandemi. Varje finalist tilldelas 5000 kr att investera i ett lokalt förankrat projekt eller idé där de ser en möjlighet eller ett behov.