Sofia Warefelt är lantbrukare och ordförande i LRF Ungdom. Hon är också en av finalisterna i Årets Landsbyggare i kategorin Ung.

Sofia tycker att det är viktigt att Halland kan erbjuda närodlad mat och nyskördade råvaror efter säsong. Därför valde hon att lägga sitt bidrag till Nu bygger vi landet* på att anordna en träff för odlingsintresserade att utbyta erfarenhet och peppa fler att börja odla: grönsaker eller blommor. Arrangemanget hölls den 8:e oktober och blev starten till ett nytt nätverk för odlingsintresserade från hela Halland. Planen är att nätverket ska träffas vid några tillfällen varje år och tillsammans öka sin kunskap och dela sin erfarenhet av odling.

*Nu bygger vi Landet är ett initiativ av Lokalt Ledd Utveckling Halland som uppmärksammar och hyllar finalisterna i Årets Landsbyggare 2020 då Landsbyggaredagen blivit omställd pga rådande pandemi. Varje finalist tilldelas 5000 kr att investera i ett lokalt förankrat projekt eller idé där de ser en möjlighet eller ett behov.

Nu bygger vi landet sponsras av Varbergs Sparbank, Falkenbergs Sparbank, Laholms Sparbank, Södra Hestra Sparbank, Sparbanken Boken, Swedbank, Gekås Ullared, Länsförsäkringar Halland och CE produkter.