ÅRETS LANDSBYGGARE 2020

Vi har haft en fullspäckad höst med genomförandet av Nu bygger vi Landet- Landsbyggarnas bidrag i krisens spår.

Finalisterna till Årets Landsbyggare fick 5000 kr att investera i ett lokalt förankrat projekt eller idé där de såg ett behov eller en möjlighet. 

Pandemin till trots så tycker Vi att hösten 2020 blev mer positiv i Halland tack vare dessa lokala bidrag.

Se alla bidragen härpå vår facebook eller på www.landsbyggare.se.

MEN VILKA BLEV ÅRETS LANDSBYGGARE 2020?

johnssons_diplom_size

 

ÅRETS LANDSBYGGARE I KATEGORIN ENTREPRENÖR

JOHNSSONS GÅRD

Johnssons gård har förvandlat sina stallar och ladugårdar till en populär och betydande destination på landsbygden genom att upplåta platsen till både nya och etablerade företag inom varierade branscher såsom bageri, café, restaurang, bryggeri, blomster- och presentbutik, keramikverkstad och träningsanläggning.

Johnssons gård har utvecklats till en kreativ oas som lockar nyfikna från när och fjärran och gården är i ständig förändring och förbättring allteftersom fler entreprenörer ansluter sig.

asige_diplom_size

 

ÅRETS LANDSBYGGARE I KATEGORIN ENTREPRENÖRIELL FÖRENING

ASIGE HEMBYGDSFÖRENING

Asige Hembygdsförening har en stor medlemsanslutning och förvaltar en betydande dokumentation av bygdens historia, ett historiskt arkiv och har uppvisat ett stort entreprenöriellt engagemang genom att hitta löpande intäkter till föreningen. 
Detta har de bl.a. gjort genom sin fantastiska uppsättning av Hagbard och Signe vid fornminnet Hagbards Galge i Asige- ett teaterprojekt som engagerade nästan en tredjedel av bygdens invånare och som har sålt slut alla sina föreställningar på kort tid. 
”Asige Hembygdsförening skapar levande historia 
av och för sin bygd”. 

Anna_diplom_size

 

ÅRETS LANDSBYGGARE I KATEGORIN ATTITYD

ANNA LINTON

Anna Linton kallar sig upplevelsedesigner och är en betydande kreatör och influencer i Varbergs kommun. Hennes landsbygdsfokus är centralt i de projekt hon medverkar i. Anna är initiativtagare till alltifrån Farmers market, Laja Breakfast Club, Ett mjukare Varberg och det populära Instagram-kontot Roadtrip Sverige för att nämna några. Med sitt engagemang vill Anna sprida budskapet att allt är möjligt med dagens teknik.

 ”Anna är en fantastisk motor som bygger där hon står, involverar människor och hon är en sann ambassadör för sin hemort.”

izze_diplom_size

 

ÅRETS LANDSBYGGARE I KATEGORIN UNG

IZABELLE NORÉN

Med musik som samlande kraft uppmuntrar Izabelle till samverkan och samarbete. Musiken hon skapar är nyskapande och  inspirerad av skogen och landsbygden utanför Unnaryd där hon lever och verkar. 
Izabelle väver samarbeten med andra byar över regionsgränserna och är en idéell arrangör av kulturevenemang i bygden hon bor i. Izabelle vill uppmuntra sina medmänniskor till att utmana normer och våga vara sig själva. Själv ser hon sig gärna som en stolt representant för hbtqi- rörelsen, samtidigt som hon är en fröken, en kollega, en odlare, en cyklist, en ljudtekniker och ”ja..bara en helt vanlig levande individ”. 

STORT GRATTIS TILL VINNARNA!


Årets pris blev - förutom äran - en vacker akvarell-tavla föreställande en lax och en ginst, målad av Landsbyggaren och konstnären Martina Vesik.

Vi vill tacka ALLA våra fantastiska finalister för deras bidrag till Nu bygger vi Landet. Med så fantastiska Landsbyggare är vi alla vinnare! 

logo_grid_FALKENBERG