Landsbygdsveckan_logo_rgb

Landsbygdsveckan i Halland

Här har vi samlat alla aktiviteter som sker i Halland under landsbygdsveckan.

– Landsbygder förtjänar en tydligare plats i rampljuset, säger Åsa Bjelkeby enhetschef på Tillväxtverket. Åsa har en samordnande roll för landsbygdsfrågorna.

Därför anordnas nu Landsbygdsveckan den 2-7 maj 2023. I anslutning till Sveriges ordförandeskap i EU och den årliga kampanjen ”EU i min region”.

Veckan är en kraftsamling för att tillsammans jobba för starkare, resilienta, välmående och sammanlänkade landsbygder.

Bakom initiativet till Landsbygdsveckan står Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) och Landsbygdsnätverket samt Tillväxtverket. Som alla arbetar för att lyfta landsbygders viktiga roll för den hållbara framtiden.

Tisdag 2 maj 

Hur är det att driva företag i Hyltebygden?

Den 2 maj möter du Louise Jacobsson, en entreprenör som gjort sin dröm till verklighet – och driver idag eget Bed & Breakfast på landsbygden.

Arrangeras av: Hylte Kommun, i samarbete med Bergåsa Bed & Breakfast.

Torsdag 4 maj förmiddag 

Kulturarvskraft – Platsutveckling från norr till söder

Den 4 maj kl. 9.15 - 12.00 kan du digitalt vara med på webbinarium om hur kulturarv använda för att göra platser mer attraktiva för boende, men även för besökare och investerare.

Arrangeras av: Riksantikvarieämbetet i samarbete med Föreningen Sjulnäs Garveri, Kalmar Läns Museum, Kalmar kommun, Karlsborgs kommun, Kungsbacka kommun, Länsstyrelsen i Hallands län, Stiftelsen Kiviks museum & arkiv, Västkuststiftelsen, Västra Götalandsregionen

Torsdag eftermiddag 4 maj 

Landsbygdsveckans dag

På eftermiddagen och kvällen, torsdag den 4 maj, finns vi på torget i Ullared. Tillsammans hyllar vi allt positivt som händer på landsbygderna i Falkenberg och Halland.

Arrangeras av: CoWorking Ullared, Falkenbergs kommun, Hela Sverige ska leva Halland

Torsdag 4 maj 

Hur är det att driva företag i Hyltebygden?

Den 4 maj möter du Ida Gunnarsson, en entreprenör som gjort sin dröm till verklighet – och driver idag eget hotell och restaurang på landsbygden.

Arrangeras av: Hylte Kommun, i samarbete med Alebo Pensionat.

Fredag 5 maj 

Unga Landsbyggare möter politiker

Under Landsbygdsveckan kommer vi att arrangera ett samtal där Unga Landsbyggare möter politiker. Som kommer att vara indelat i flera olika inriktningar på temat: Ungt Företagande. Dessa teman och inriktningar är valda av unga i vårt nätverk. Samtalet är helt enkelt organiserat av unga, unga kommer leda samtalet och vi hoppas även att många unga vill vara på plats i Varberg den 5 maj. Men alla är såklart välkomna!

I syfte att föra unga närmare politiken och lära känna hur politiker planerar för att utveckla Hallands och Sveriges landsbygder.

Arrangeras av och i samarbete med: Lokalt Ledd Utveckling Halland, Unga landsbyggare, Hela Sverige ska leva Halland, Region Halland och dess samtliga 6 kommuner: Falkenberg, Halmstad, Hylte, Kungsbacka, Laholm och Varberg.