Vinnarna är korade!

Den 2 september korades vinnarna av Årets unga landsbyggare och Årets landsbyggare under högtidliga former på Gits Gård i Falkenberg! Vi säger stort grattis till Lukas, Elvira, Stephanie, Sofia och Peter, Karin och Camila som fick ta emot pris under Landsbyggaredagen 2023, HURRA! 

IMG_8814

Lukas Lindqvist, Camilla Sten, Karin Torstensson, Stephanie Johansson, Elvira Lund och Sofia Rolfsson

Alla vinnare:

Årets unga landsbyggare - ENTREPRENÖR
Lukas Lindqvist, Elektro Lukas
Laholms kommun

Årets unga landsbyggare - ELDSJÄL
Elvira Lund, LRF Ungdomen Halland
Varbergs kommun

Årets unga landsbyggare - ATTITYD
Stephanie Johansson, Fika by Steph
Hylte kommun

Årets landsbyggare - ENTREPRENÖR
Sofia Rolfsson och Peter Andersson, Idala Mjölk
Kungsbacka kommun

Årets landsbyggare - ELDSJÄL
Karin Torstensson, Hela Sverige ska leva
Falkenbergs kommun

Årets landsbyggare - ATTITYD
Camilla Sten, HamraGård
Kungsbacka kommun

Årets unga landsbyggare och Årets landsbyggare

Priset för Årets unga landsbyggare och Årets landsbyggare delas ut till dem som har gjort en insats för att skapa en levande landsbygd i Halland och visat på en positiv bild av entreprenörskapsklimatet. Vi vill hylla modiga, envisa och energiska människor som genom sina liv och sitt entreprenörskap inspirerar andra till att välja ett liv på landsbygden. Vem som helst har kunnat rösta fram till den 16 april. Efter det utsågs tre finalister i varje kategori: Årets unga landsbyggare entreprenör, eldsjäl och attityd samt Årets landsbyggare entreprenör, eldsjäl och attityd. Det var styrelsen för Lokalt Ledd Utveckling Halland (LAG-styrelsen) som var jury och röstade fram vinnarna som presenterades under Landsbyggaredagen 2023 den 2 september.

Läs mer om alla finalister här!