image1 (002)

ÅRETS UNGA LANDSBYGGARE och ÅRETS LANDSBYGGARE ÄR UTSEDDA!

Priset för Årets Unga Landsbyggare och Årets Landsbyggare delas ut till dem som har gjort en insats för att skapa en levande landsbygd i Halland och visat på en positiv bild av entreprenörskapsklimatet. Vi vill hylla modiga, envisa och energiska människor som genom sina liv och sitt entreprenörskap inspirerar andra till att välja ett liv på landsbygden. På Landsbyggaredagen den 4 maj presenterades vinnarna under högtidliga former!

Alla nominerade och motiveringar till nomineringar finns på:

www.lluh.se/arets-unga-landsbyggare-arets-landsbyggare-2024/

 

ÅRETS UNGA LANDSBYGGARE 2024
Årets Unga Landsbyggare - ENTREPRENÖR

Kriterier: är mellan 16 och 30 år - är nytänkande i sitt entreprenörskap – samverkar aktivt med andra – driver en hållbar verksamhet – är en god förebild för andra entreprenörer – skapar jobb

Hannes Viklund, Steninge Snickeri – Falkenbergs kommun
Med hög service, professionalitet och med fokus på hållbarhet är årets vinnare en sann förebild för andra unga entreprenörer! Priset till Årets Landsbyggare i kategorin Ung Entreprenör går till Hannes Viklund – Steninge Snickeri!

 

Årets Unga Landsbyggare - ELDSJÄL

Kriterier: är mellan 16 och 30 år – är nytänkande i föreningsarbetet – samverkar aktivt med andra – bidrar till bygdeutveckling – ökar bygdens attraktivitet

Maria Bengtsson, Sibbarps 4H – Varbergs kommun
För sitt nästan livslånga engagemang, samverkan med andra och för sitt brinnande intresse är vinnaren en inspiratör i och utanför Halland. Priset till Årets Landsbyggare i kategorin Ung Eldsjäl går till Maria Bengtsson från Sibbarps 4H!

 

Årets Unga Landsbyggare - ATTITYD

Kriterier: är mellan 16 och 30 år – förändrar attityden till landsbygden på ett positivt sätt – visar på möjligheterna som landsbygden erbjuder

Emilia Lec-Alsén – Laholms kommun
För sitt nytänkande, kärlek för hembygden och för sitt aktiva normbrytande är vinnaren en attitydförändrare att se upp till. Vinnaren av Årets Landsbyggare i kategorin Ung Attityd är Emilia Lec-Alsén!

 

ÅRETS LANDSBYGGARE 2024
Årets Landsbyggare - ENTREPRENÖR

Kriterier: är nytänkande i sitt entreprenörskap – samverkar aktivt med andra – driver en hållbar verksamhet – är en god förebild för andra entreprenörer – skapar jobb

Pelle, Lars-Erik och Carolina på Stora Berg – Halmstad kommun
Med fokus på utveckling, hållbarhet och en genuin upplevelse har vinnaren de senaste åren gjort en fantastisk entreprenörskapsresa som skapat en unik destination på Hallands landsbygd. Vinnare av Årets Landsbyggare i kategorin Entreprenör är Carolina, Pelle och Lars-Erik på Stora Berg i Getinge!

 

Årets Landsbyggare - ELDSJÄL

Kriterier: är nytänkande i föreningsarbetet – samverkar aktivt med andra – bidrar till bygdeutveckling – ökar bygdens attraktivitet

Lena Johansson, Grimeton Hembygdsförening – Varbergs kommun
Med en passion för sitt närområde, sin drivkraft och engagemang visar vinnare på ett föredömligt sätt vad det innebär att vara en eldsjäl. Vinnaren av Årets Landsbyggare i kategorin Eldsjäl är Lena Johansson.

 

Årets Landsbyggare - ATTITYD

Kriterier: förändrar attityden till landsbygden på ett positivt sätt – visar på möjligheterna som landsbygden erbjuder

Andreas och Pia Andersson - Varbergs kommun
Med många verksamheter i sin portfölj och med ett stort knippe engagemang visar vinnaren på att allt är möjligt men även vad lokalt entreprenörskap kan göra för bygden. Vinnaren av Årets Landsbyggare i kategorin Attityd är Andreas och Pia Andersson.

Har du frågor eller funderingar kring Årets Landsbyggare, Årets Unga Landsbyggare och Landsbyggaredagen är du välkommen att kontakta Maria Wångsell!