Mitt Europa 

Kampanjen Mitt Europa är ett initiativ av EU som arrangeras i början av maj varje år och pågår i ca en vecka. Syftet med kampanjen är att allmänheten ska upptäcka hur EU-pengarna gör nytta i samhället, detta genom att EU-finansierade projekt berättar om sina verksamheter. Kampanjen synliggör goda exempel som bidrar till samhällsutveckling. År 2017 organiserades ca 2700 aktiviteter i 25 länder inom EU.

 

 

Läs mer om Mitt Europa här!


Mitt Europa - Mitt Halland 

Evenemanget Mitt Europa - Mitt Halland arrangerades för första gången 2018, genom LEADER-projektet Vi Landsbyggare, som en del av EU-kampanjen Mitt Europa. Tillsammans med samarbetspartners och EU-finansierade projekt från Halland bjuder vi in till roliga aktiviteter och på så sätt visar hur EU-pengarna används. Allmänheten får chans att lära sig mer om hur projekten utvecklar Halland, vilken betydelse EU har för regionen samt möta människor som förverkligat sina projektidéer.

 

 


 

Mitt Europa - Mitt Halland 2019

Foosballturnering och korvgrillning 

Årets Mitt Europa - Mitt Halland bjöd på spännande foosballturneringar, gemenskap och härliga dagar tillsammans. Ung i Halland-projektet ”Foosballplan” stod i fokus och turneringar arrangerades i Varberg och Hylte kommun dit alla var välkomna att delta och kika på bygget. Projektet uppkom när ett gäng ungdomar från Hylte kommun fick se en video som spreds på sociala medier under hösten. Det var en video på en stor foosballplan som Chillbo ungdomsgård hade byggt. Ungdomarna ville ha en likadan i Hyltebruk och sökte därför pengar från Ung i Halland.

 

    

    

     

    

 


Mitt Europa - Mitt Halland 2018

Aktiviteter i fem av Hallands kommuner

Tillsammans med aktörer som arbetar med landsbygdsutveckling och EU-frågor i Halland arrangerades Mitt Europa - Mitt Halland för första gången 2018. Det planerades roliga aktiviteter i Hyltebruk, Falkenberg, Halmstad, Varberg och Kungsbacka kommun och under fem dagar fick besökare uppleva allt ifrån bussturer till Hallands landsbygd, båttur på Bolmen, poängpromenad och fotoutställning längst med havet, skidskytte, rullskidåkning och besök i en fängelsehåla. De EU-projekt som var på plats i de olika kommunerna presenterade även sina satsningar.

 

   

   

 


 

Hoppas vi ses nästa år!

 

För frågor om evenemanget kontakta marion.eckardt@lluh.se