BEVILJADE PROJEKT
Här visar vi upp de projekt som blivit beviljade hos oss. Viktigt är att försöka inordna era projekt under något av våra övergripande insatsområden:
HELA HALLAND

SMARTA LANDSBYGDER
Projektet vill lyfta Hallands bygdeutveckling ett steg vidare och ta reda på hur man kan arbeta med smarta landsbygder.

FISKEVÅRDSPLAN FÖR SJÖN BOLMEN
Projektet syftar till att få kunskap om fiskbestånden i sjön Bolmen genom provfiske.

AVE KAFFEROSTERI
Med ett kafferosteri vill AVE kultur AB ge sina kunder en större upplevelse.

KUNGSGÄRDETS BYAODLING
Projektet vill fånga upp det ökade intresset för att odla sin egen mat.

FRÅN PAY TO PLAY
GoIF Ginsten har beviljats projektmedel för att utveckla en modern mötesplats för rörelse och relationer.

UTVECKLING AV LANDERYDS JÄRNVÄGSMUSEUM OCH LOKSTALL
Projektet syftar till att utveckla Landeryds järnvägsmuseum som attraktivt besöksmål och välfungerande arbetsplats.

DESTINATION NORR OM VARBERG
Projektet har till syfte att sätta destinationen ”Norr om Varberg” på kartan. Genom att erbjuda företag kompetensutveckling och arbeta för mer samarbeten mellan företagen och ökad kunskap om varandra vill man stärka företagen och bygden.

UTEGYM OCH HANDIKAPPANPASSAD TOALETT
Projektet handlar om att bygga ett utegym i hembygdsparken i Hyltebruk och tillgängliggöra befintliga toalettutrymmen.

OKOME EKOBY
Okome Köinge Svartrå Bygdeutvecklingsråd har beviljats projektmedel för att undersöka möjligheten för att utveckla en ekoby i Okome.

STIGCYKLING I ÅKULLA
Projektet handlar om att skapa en stigcykelled som är anpassad för både nybörjare och erfarna cyklister.

STK GOLIATH UTOMHUSGYM
Projektet handlar om att bygga ett ovanligt utegym. Tanken är att medlemmarna ska kunna träna tyngdlyftning, styrka och funktionell träning utomhus.

BADBRYGGA STRÅVALLA STRAND
Projektet handlar om att anlägga en brygga tillgänglig för funktionsvarierade. Dessutom skapar bryggan bra förutsättningar för simundervisning och livräddning.

INDUSTRIHAMPA
Detta projekt har som mål att odla och förädla ekologisk industrihampa. Projektet handlar också om att öka den allmänna kunskapen om grödan och dess produkter.

CYKLA PÅ LANDSBYGDEN - HÅLLBAR CYKELTURISM
Projektet handlar om att hjälpa cyklister att göra rätt när de cyklar på landsbygden. Detta ska ske genom ett kommunikationspaket. Paketet ska användas av företag och föreningar i Laholms kommun.

DJÄKNEGÅRDENS HONUNG OCH BIN
Andrea Wallroth driver idag Djäknegårdens honung. Projektet handlar om att utveckla en butik och ett cafe på temat honung.

LÖFTALEDEN – EN HÅLLBAR RESA GENOM LÖFTAÅNS DALGÅNG
Projektet handlar om att göra Löftadalens inland tillgänglig för cykling och vandring. Projektet skapar en sammanhängande led genom ett stort område på mer än 40 km.

COWORKING ULLARED
Projektet handlar om att skapa en gemensam mötesplats för företagare på Falkenbergs landsbygd, genom ett CoWorking Space i Ullared.

TILLBYGGNAD PADELHALL OCH GYM
Ge fler möjlighet till en aktiv och meningsfull fritid genom aktiviteter som kan tilltala fler, oavsett ålder, kön och fysiska förutsättningar.

UTVECKLING AV GÅRDSBAGERIET I IDALA
Gårdsbageriet i Idala är ett hantverksbageri med en liten cafédel. Genom projektet vill de nu bygga ut för att kunna ta emot större sällskap och arrangera musik- & marknadsevent mm.

DIGITALA HEMBYGDSVANDRINGAR
Digitalisering av bygders spännande historier så att besökare och turister kan ta del av berättelserna via QR-kod, när de själva väljer att komma på besök.

FRILUFTSLIV GUDMUNDARED
Projektet syftar till att stärka området runt sjön Gunnarsjön i Gudmundared genom att skapa mötesplatser för boende i områden likväl turister.

STUDIO FOLKHEMMET I UNNARYD
Projektet vill bygga om en befintlig lokal till en samlingslokal för verksamheter som konserter, yoga, skivinspelning och föreläsning mm.

ETT ANNAT SÄTT ATT LEVA
Projektet syftar till att utveckla en hållbar och social boendegemenskap samt näringsverksamhet på landsbygden.

SOMMARCAFÉ OCH GÅRDSBUTIK PÅ KILAGÅRD
De vill inspirera till att äta mer lokalt och samtidigt öka förståelsen för ekologisk odling.

LADDSTATION FJÄRÅS BRÄCKA
Projektet har i syfte att tillhandahålla en laddstation för att miljövänliga ISA ska kunna vara ute till sjöss en längre tid.

PROJEKT UTVECKLA OCH TILLGÄNGLIGHETSANPASSA HALMSTAD WAKEPARK
Halmstad Wakeboardklubb har beviljats stöd för att tillgänglighetsanpassa och energi-omställa sin anläggning.

PROJEKT FÖRSTUDIE CYKELDESTINATION VÅXTORP
Syftet är att studera och analysera förutsättningar, utmaningar och framgångsfaktorer för att utveckla Våxtorp som cykeldestination.

PROJEKT DIGITALISERING AV WOWS ONEGOAL
Projektet handlar om att utveckla och digitalisera WOW OneGoal genom att genomföra fler processer samt skapa ett digitalt bibliotek.

UTVECKLING AV DEROME TRÄ & NOSTALGIMUSEUM
Derome Trä- och Nostalgimuseum har samlat en imponerande mängd föremål i snart 30 år. Projektet vill tillgängliggöra museets samlingar och modernisera utställningarna för att på så viss locka fler besökare.

KONCEPTUTVECKLING FÖR KOMPETENSUTVECKLING I LIVSMEDELSSEKTORN
Bakgrunden till projektet är att det på landsbygden utvecklas allt fler småskaliga förädlingsföretag inom livsmedelssektorn. Detta är ofta företagare som startar från grunden, inte sällan jordbruksföretag.

HEMESTERBUSSEN
Kungsbacka kommun planerar att, tillsammans med ett bussbolag, köra en busstur som gör det möjligt för invånarna att besöka Kungsbackas största natur- och kulturmiljöer.

BYGDEVÅRDARNA KULTURMILJÖ TURISM 2020
Syftet med projektet är att med hjälp av bygdevårdsteam, utveckla och tillgängliggöra verksamheten i hembygdsföreningar och bygdegårdsföreningar.

EKOSYSTEMTJÄNSTER PÅ PLÖNNINGE
Projektet vill utveckla biodlingen, medverka till friskare bin och öka kunskaperna hos biodlare. Projektet vill också öka kunskapen om pollinering och...

DESTINATION INGELAND
Ingeland är Alf Hambes sagobygd som ligger väster om Nyårsåsen och öster om Havet. Ingeland är en bygd med starka kulturella traditioner där musik och konsthantverk spelar en stor roll. Genom projektet ska det i dialog med Alf Hambe skapas ett Destination Ingeland.

KAN SÄLARNA FÖRHINDRA EN ÅTERHÄMTNING AV TORSKBESTÅNDET I KATTEGATT
Projektets målsättning är att ta reda på knubbsälarnas påverkan på torskbeståndet i Kattegatt och om sälarnas konsumtion av torsk kan försvåra för torskbeståndet att återhämta sig trots att man begränsar fisket i området.

LÄRANDE OCH INNOVATION
Tillsammans med fyra andra leaderområden (Leader Västra Småland, Leader Sjuhärad, Leader Linné Småland och Leader Bohuskust och Gränsbygd) och forskare från Högskolan i Halmstad under ledning av Mats Holmquist ska vi utveckla modeller för lärande och innovation i Leader.

SMAKA PÅ TVÅÅKER
Genom projektet vill föreningen Positiva Tvååker behålla och förbättra en levande landsbygd. Detta med hjälp av att marknadsföra Tvååkers befintliga småföretag inom besöksnäring och livsmedelsproduktion och på så sätt öka kunskap och tillgänglighet samt visa vad landsbygden har att erbjuda.

GRÖN ARENA TILLVÄXT PRIMÄRPRODUKTION
Genom att göra innovationer inom området hållbara produkter och tjänster till en konkurrensfördel kan vi konkurrera och nå utveckling.

KUD- KULTUR OCH UTBILDNING PÅ DISTANS
Projektet ska med investeringen Digitalt Turnékit möjliggöra tillgång till en turnerande teknik för att kunna ta emot scenkonst via fiber till Halland.

UTVECKLINGS- OCH FÖRVALTNINGSPLAN FÖR ÄTRANS NEDRE FISKEVÅRDSOMRÅDE
Projektet ska ta fram en utvecklings- och förvaltningsplan och en webbbaserad portal. Utvecklings- och förvaltningsplanen ska fungera som ett underlag och en katalysator i utvecklingen av den gemensamma stad- och landsbygdsresursen fiskevattnet.

ÖNNE SLUSS
Målet med projektet är att erhålla en vattendom som ger klartecknen för byggnation av kanal, sluss och bro. Inom ramen för projektet ska underlag för samråd utarbetas och samråd med länsstyrelser och intressenter genomföras av föreningen Önne Sluss.

4H:S MATSKOLA- EN MATRESA
Projektet vill tillgängliggöra Matskolor för alla oavsett bostadsort och möjlighet att transportera sig. För att åstadkomma detta ska projektet ta fram mobila kök som får plats i ett släp som kan dras av en vanlig personbil.

ÅRSTAD AKTIVITETSHUS
Årstad aktivtetshus är ett projekt som eftersträvar att skapa en mötesplats för boende i Årstad och för de närliggande byarna. Tanken är att det ska finnas möjligheter till att utöva olika aktiviteter med målgrupp mot både ungdomar och vuxna.

ETT UTVECKLAT FISKE I KATTEGATT
Projektet syftar till att bidra till utvecklingen av ett lönsamt och utvecklat fiske genom att etablera Västerhavsveckan i Halland som ett återkommande evenemang för att sprida kunskap till allmänheten.

MAT, MÖTEN, MILJÖ- ODLINGSTRÄDGÅRD FÖR LÄRANDE OCH LANDSBYGDSUTVECKLING
Tanken med projekt är att skapa en samlingsplats för både traktens invånare och tillfälliga besökare, som praktiskt och teoretiskt kretsar runt odling, mat och miljö.

CROWDFUNDING HALLAND
Syftet med projektet är att skapa möjligheter för sociala- och samhällsentreprenöriella initiativ att utvecklas, möta framtida sociala utmaningar samt säkra och öka tillväxten i mindre företag och ideella organisationer.

CROWD4REGIONS
Crowd4Regions är ett två-årigt samarbetsprojekt med Österrike, Estland, Tyskland och Luxemburg. Flera av dessa har liknande genomförandeprojekt som vårt Crowdfunding Halland.