Idrottsaktiviteter i Halland

Projektet riktar sig till ungdomar i åldern 13-25 år som vill idrotta med varandra, tävla mot varandra eller prova på nya sporter.

Vi ser att det finns ett behov av att få spela fotboll, basket, handboll och andra sporter på amatörnivå utan att nödvändigtvis vara medlem i en idrottsförening. Flera ungdomar i åldern 16 och äldre har svårare att utöva en sport i en organiserad form, som i en förening, på grund av att det saknas lagspelare och/eller tränare. Vi vill därför ge dessa ungdomar en möjlighet att tillsammans med andra ungdomar utöva sport på fritiden genom att arrangera turneringar, prova-på tillfällen, kortare kurser etc. Detta gör att ungdomarna får en extra aktivitet att utöva på fritiden samt att de får erfarenheter och kunskaper om hur man genomför olika idrottsaktiviteter som de senare kommer kunna använda i framtida arbeten. Vi vill också ge ungdomarna en möjlighet att utbilda sig till ledare eller tränare för att skapa en förutsättning för att den tillfälliga träningen ska ha större chans att bli mer organiserad.

 

Först ut är fotbollsturneringen i Hyltebruk som arrangeras den 24 augusti i Örnahallens idrottssal. Killarna som arrangerar hoppas på att det ska komma lika många killar som tjejer som tävlar i turneringen. För mer information håll utkik på Facebook.

 

 

FAKTA
Kommun: Hela Halland
Projektstöd från Ung i Halland: 28 504 kr

Kontakta Oss

info@lluh.se

Besöksadress:
Norra Industrigatan 1
314 31 Hyltebruk

 

 
Org.nr: 802495-0936
Bankgiro:5007-4574

Lokalt Ledd Utveckling Halland
Fabriksgatan 1a
314 80 Hyltebruk

 

logos_sidfot_lluh_spalt3

Copyright 2020 LLUH© All Rights Reserved