Hemsida_Ztella

 

Tidningen Ztella genomfördes av Isak, Myra, Yousef och Kevin som alla brinner för frågor som är viktiga för ungdomarna i Varbergs kommun.

Under nästan ett helt år jobbade de med att skriva artiklar, intervjua både ungdomar och politiker, gav unga skribenter chans att höras. Det var en hel del jobb med att driva en tidning och tog mycket längre tid än vad gruppen förväntat sig. Sen var det också speciellt att göra det med EU-pengar då de var tvungna att hålla reda på både budget och att rätt loggor användes. Den 2 juni hade de sin första releasefest för den första tidningen där det kom ca 30-40 besökare.

Projektgruppen hade planerat att ge ut ett till nummer av tidningen i början av 2018 men på grund av flytt och mycket arbete i skolan bestämde de att de bara publicerar sina artiklar på deras facebook-sida: Ztella-Young News. Gå gärna in på deras sida och följ och läs deras senaste artiklar!

 

Tycker du om att skriva och vill testa på att vara journalist, kanske lära dig mer om allt som hör till yrket? Kontakta då ungdomscoachen Elinor så kan hon hjälpa dig!

Kontakta ungdomscoachen:
Mail: elinor.forsberg@dev.lluh.se
Tel: 072- 182 50 33
Snapchat: Ungihalland
Instagram: Ung_i_Halland
Facebook: Ung i Halland